Troffelvloer

Een afschot correctie van tussen de 5 en 15 mm kan uitgevoerd worden door het op afschot aanbrengen van een troffelvloer.

Troffelvloeren (slijtlagen) zijn vloersystemen op basis van epoxy-, polyurethaan- of methacrylaatharsen, aangevuld met gegradeerde inerte stoffen. Ze zijn leverbaar in zowel een kleurloze versie als gepigmenteerd. Omdat troffelvloeren veel vulstof bevatten (de verhouding hars: vulstof varieert van 1:7 tot 1:11) is dit vloersysteem mechanisch zeer sterk. De mortel wordt handmatig of mechanisch op de primerlaag aangebracht.

Het uiterlijk van een troffelvloer is mat. Om een gemakkelijk reinigbare vloerafwerking te verkrijgen en de chemische resistentie te vergroten wordt een troffelvloer afgeseald. Al naar gelang de gestelde eisen wordt de meest geschikte mortel en sealer gekozen.

Het voordeel van het toepassen van een troffelvloer is dat het over het algemeen niet nodig is om de aanwezige vloer te verwijderen.

Kleuren

Himfloor TF9000 is leverbaar in zwart, blauw, grijs, rood, beige, geel, groen, wit en naturel. Alle kleuren hebben witte spikkeltjes.

Ontworpen door: Muzo Media